Nestverwijdering

two storks are perched on top of a chimney
two storks are perched on top of a chimney
a train traveling down a snow covered slope

Nestverwijdering

De snelheid waarmee een vogelnest ontstaat, maar ook grote daarvan wordt vaak onderschat. Daarnaast is een vogelnest in het rookkanaal ook gevaarlijk.

Een kleine vogelt verzamelt in korte tijd een grote hoeveelheid takjes, blad en andere afvalmaterialen, en maakt daarvan een nestje. Een nest van een kleine vogel blokkeert meestal niet het volledige rookkanaal, bij grotere vogels is dit al snel wel het geval. Neem als voorbeeld een kauw die kan in enkele dagen tijd een nest bouwen met een dikte van wel 2 meter.

Kortom, vogels zijn nogal gretig met nest materiaal zoals takken, plastic en ander afval. Al dit materiaal verhindert de lucht ventilatie van de schoorsteen en dit kan nare gevolgen hebben. Een verstopte schoorsteen verhoog al snel het risico op een schoorsteenbrand.

Wij zorgen voor u dat het nest zorgvuldig verwijdert wordt en dat er voorzorgsmaatregelen genomen worden door middel van eventueel een “kraaienkap” te plaatsen.

Op beide afbeeldingen een mogelijkheid om “nesten” in uw rookkanaal te voorkomen. Wij onderzoeken altijd de beste mogelijkheid voor uw situatie, zodat vogels geen kans meer hebben om zich in uw schoorsteen te nestelen.

a room with a fire place in the middle of it

Klaar om uw huis te verwarmen?

Ervaar het comfort en de efficiëntie van een professioneel gereinigt rookkanaal. Plan vandaag nog uw afspraak en sluit u aan bij onze tevreden klanten in Noord-Nederland.

Adres

Boerestreek 1
8463TH Rotsterhaule

Snel naar

Schoorsteenvegen

Schoorsteen inspectie

Telefoon

06 54266009

Email
Chat openen
Hulp nodig?
Waterlander Schoorsteenveger
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?